Winkelen in Leiden

Wilt u graag winkelen in Leiden? Geniet van het bruisende centrum tijdens een dagje shoppen in Leiden. Wij lichten de verschillende plekken om lekker een dagje te shoppen voor je uit.

Leiden Centrum

De bekendste plek om te winkelen in Leiden is uiteraard de Haarlemmerstraat. Met meer dan een “kilometer koopplezier” is er voor ieder wel wat wils te vinden. Van kleine boetiekjes en gezellige koffietentjes tot (grote)winkels met de nieuwste mode.

Achter de Haarlemmerstraat vind je de Breestraat. Hier zijn in de laatste jaren steeds meer nieuwe winkels gekomen. Zeker in de steegjes tussen de twee winkelstraten vind je de leukste boetiekjes en tweedehands zaakjes. Na al dat shoppen even bijkomen op een terras? Ook aan gezellige terrassen geen gebrek in dit bruisende winkelgebied. Op woensdagen en zaterdagen is het nóg gezelliger omdat er dan ook nog een typische Leidse markt is. Wist je dat de Leidse markt een van de oudste van heel Nederland is? Dit moet je als Nederlander dus gezien hebben.

Winkelen in het centrum van Leiden is dus een hele ervaring. Liever iets anders dan het centrum? Vlakbij Leiden kun je ook terecht in de volgende winkelcentra:

Het Winkelhof (Leiderdorp)

In Leiderdorp (grenzend aan Leiden) vind je het winkelcentrum Het Winkelhof. Er is hier voldoende parkeergelegenheid dus je kunt ook prima met de auto komen. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ook zeker voor de nieuwste fashion en speelgoedzaakjes. Het Winkelhof is dan ook een plek die garant staat voor urenlang shopplezier.

Kempenaerstraat (Oegstgeest)

Een aantal minuten ten Noorden van Leiden vind je het gezellige dorp Oegstgeest. Midden in het dorp vind je de Kempenaerstraat, wat sinds oudsher dé winkelstraat van Oegstgeest is. Door de chique uitstraling van de winkelstraat komt er publiek uit onder andere Wassenaar, maar ook uit de rest van de bollenstreek. De Kempenaerstraat mag dan ook zeker gezien worden als een parel uit de Bollenstreek.